VANDAAG IS MIJN VERJAARDAG

Vandaag is mijn verjaardag, en word ik drieëntwintig jaar oud. Jeetjemina. Ik bedoel hallo zeg, het leek nog maar gisteren dat de belangrijkste keuzes die ik moest maken bestonden uit welke schoenen ik mijn Barbie die dag aan ging doen.

Als klein meisje keek ik weken, al dan niet máánden uit naar mijn verjaardag. ‘Nog maar een paar nachtjes slapen, toch mama?’ vroeg ik mijn moeder om de haverklap. Vaak moest ze me dan nog vertellen dat ’t écht nog wel een paar weken duurde (een rekenwonder ben ik dan ook duidelijk nooit geweest, zegmaar) voordat het zo ver was.

Maar áls het dan zo ver was, was ik door het dolle heen. Want op je verjaardag mocht je je favoriete cadeautje meenemen naar school, hingen er overal slingers en ballonnen speciaal voor jou, moest je uitdelen op school en mocht je het avondeten uitkiezen. En ik koos pannenkoeken. Want pannenkoeken waren m’n lievelingseten.

maar stiekem vind ik jarig zijn nog steeds leuk.

 

webshop

ELLENLANGE VERLANGLIJSTJES

De Bart Smit catalogus stond dan ook ver van tevoren al vol met allemaal kruisjes en in mijn oude dagboeken staan rond half augustus vaak wel vijf doorgestreepte verlanglijstjes. Diddl, My Little Pony, Pokémon; alles kwam aan bod. Als je tegen mijn 8 jarige ik had verteld dat ik voor mijn 23e verjaardag graag een Magic Bullet voor mijn verjaardag wilde (Die ik ook heb gekregen, YAY ♥︎) had ik je écht voor gek verklaard.

Hoewel ik de afgelopen jaren steeds vaker iets in de trant van ‘Ben ik VOLGENDE WEEK al jarig?!’ roep, vind ik jarig zijn stiekem nog steeds leuk. Vandaag ga ik samen met Bonny en Bente een dagje doorbrengen in de keramiekstudio en ’s avonds ga ik met mijn ouders, zusje en Sjoerd naar Kijkduin om daar pannenkoeken te eten.

Want pannenkoeken zijn dus nog steeds m’n lievelingseten.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *