VAKANTIE 2016 • GRIEKENLAND

Van parelwitte stranden en kristalhelder zeewater tot zeeschildpadden en mega mooie natuur; het eiland Kefalonia is zonder twijfel een van de mooiste stukjes aarde die ik in mijn leven heb gezien. Al heel lang wilde ik naar Griekenland, voornamelijk omdat het me gewoon een ontzettend mooi land leek. And let me tell you, Kefalonia heeft ons niet teleurgesteld!
 

Bij deze onze door mij in elkaar geflanste vakantievideo; vergeet hem niet op 1080p te zetten!
 

WAAROM KEFALONIA?

Griekenland bestaat natuurlijk uit tientallen eilanden. Hoe maak je dan een keuze, vraag je me? NOU. Sjoerd en ik zijn niet van die feestbeesten, dus met een vakantiebestemming met wat mooie stranden en natuur maak je ons al heel blij. Na wat research kwam ik al snel op het eiland Kefalonia uit. Een eiland die nog niet súper bekend is onder de toeristen, iets wat wij persoonlijk wel fijn vinden.

We huurden voor het eerst een autootje en verkenden het eiland elke dag een beetje meer. Echt ideaal op een eiland als Kefalonia; er is zó veel te zien! Bewapend met Google Maps en zonnebrillen op onze neuzen sjeesden we van strand naar strand, door de meest smalle bergweggetjes. Met Grieks gejengel van de radio op de achtergrond ontweken we geiten die op het warme asfalt lagen te relaxen, hadden we de mooiste uitzichten en vooral alle vrijheid om te gaan en staan waar we maar wilden. Zeker doen als je dit eiland een keertje wilt bezoeken, want Assos, Myrtos beach en Fiskardo moet je echt gezien hebben. Goed. Ik kan wel door blijven ratelen over dit mooie eiland, maar kijk vooral de video hierboven even om écht een goeie indruk te krijgen.
 
griekenland

griekenland

griekenland

griekenland

griekenland

fotoboek2

fotoboek3

fotofabriek
 

EEN FOTOBOEK VAN FOTOFABRIEK.NL

Niet lang voordat Sjoerd en ik op vakantie gingen kreeg ik een mailtje in mijn inbox van Fotofabriek.nl met de vraag of ik een fotoalbum wilde maken. Met het idee om heul veul foto’s te gaan maken in Griekenland in mijn achterhoofd, kon ik niet anders dan dit mooie aanbod met beide handen aannemen. Ik zeg zelf namelijk (te) vaak dat ik het zo ontzettend jammer vind dat we tegenwoordig onze foto’s niet meer uitprinten, dus eh, ja. Tijd om daar wat aan te doen!

Je kunt je dan ook wel voorstellen dat ik bij thuiskomst (met het zand zo’n beetje nog tussen mijn tenen) vrijwel gelijk achter mijn laptop ben gesprongen om alle foto’s (lees: 36 GB) uit te zoeken. Ik downloadde de software via de site van Fotofabriek.nl en ben gelijk aan de slag gegaan.

Ik koos voor een liggend A4-formaat, zodat de foto’s niet te klein uit zouden vallen. Tijdens mijn vakantie had ik stiekem al uitgedacht hoe ik het boek precies wilde indelen. Ik verzamel namelijk van alles tijdens mijn vakantie. Bonnetjes, kaartjes, vlaggetjes uit een toetje; you name it. Het leek me tof om daar wat ruimte voor vrij te laten zodat ik dit later nog in kon plakken. Zo heb ik ook de foto’s die ik met mijn Instax Mini 90 maakte erin verwerkt, wat een super leuk effect geeft. Aanrader dus!

Toen het boek een paar dagen na mijn geplaatste bestelling door de brievenbus werd gegooid ben ik zo’n beetje naar de voordeur gerend. En jeetje, WAT IS ‘IE MOOI GEWORDEN. De kleuren zijn precies zoals ik ’t op mijn beeldscherm zag en ook de kwaliteit is hartstikke goed. Eigenlijk heb ik helemaal niks te klagen; mocht jij dus nog een fotoboek willen maken, Fotofabriek is the place to be!

 

griekenland

griekenland

griekenland

griekenland
 

KEFALONIA, IK MIS JE NU AL

Wat mij betreft is Kefalonia echt een dikke aanrader als je houdt van natuur, de boel verkennen, (heel veel) katjes die rondlopen, geiten die je weg blokkeren én lekker eten. Oh, het eten. GODDELIJK. Echt, probeer de stoofpotjes eens uit! En vergeet vooral geen ijskoffie te bestellen, dat drinkt werkelijk iedereen daar. Verder zou ik als ik jou was écht de Melissani grot gaan bezoeken, gaan lunchen in Fiskardo, schildpadden gaan spotten aan de boulevard van de hoofdstad Argostoli en lekker relaxen op Petani beach (onze persoonlijke favoriet, het was er echt mega mooi).

Ja, Kefalonia, ik mis je nu al. Ben jij wel eens in Griekenland geweest? Let me know!
 

LIEFS, SILVANA

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *