MET MIJN HANDEN IN HET HAAR

Letterlijk. Mijn haar is eigenlijk altijd lang geweest, maar de afgelopen maanden heb ik zo zitten zwijmelen bij de mooiste ‘long bob’ kapsels, dat ik stiekem heel erg veel zin had om het er zelf ook allemaal af te knippen.

Ofnouja, niet zélf. Mijn moeder is kapster geweest vroeger en zij knipt al heel mijn leven mijn haar – super handig! Van nature heb ik echt enorm veel krullen, dus is het heel fijn om iemand te hebben die precies weet wat mijn haar kan hebben en wat niet. Want ja, zo’n mooi kort kapsel is leuk, maar als je mijn krullen knipt, krult het binnen de kortste keren een stuk korter op dan je verwacht. En dat moeten we niet hebben.

haar2
haar3

ZIE HIER, MIJN HAAR.

Nu zullen heel veel mensen denken ‘Neee niet knippen, ZONDE’, maar wat jullie niet zien is dat ALLES in de klit zit. Begrijp me niet verkeerd, ik vind m’n lange haar mooi, maar het is absoluut niet praktisch. Vaak draag ik het in een knot, want als ik mijn loshangende haar ook maar met één vinger aanraak gaat het spontaan in de knoop. Voordat ik het was, ben ik eerst minstens een halfuur bezig om het alleen al uit te borstelen, laat staan de tijd die ik nodig heb om de kilo’s conditioner in te laten trekken. Ook zit er echt 0% volume bovenop mijn hoofd, omdat er zoveel gewicht hangt aan de onderkant. Kortom; ik ben mijn lange haar een beetje (heel erg) zat.

Dus ja, dan zit er nog maar een ding op! Eraf met die hap. Ik wil óók m’n haar laten wapperen in de wind, droog haar hebben in minder dan 5 uur, met m’n handen erdoorheen zonder dat ik vast kom te zitten, met warme dagen niet het gevoel hebben dat ik een permanente sjaal om heb en niet meer vast komen te zitten aan m’n rugtasgespjes (Ja, dat gebeurt echt). Zo gezegd zo gedaan..

kort

AAAH – HET IS KORT

Wie mij volgt op Twitter of Instagram heeft het eindresultaat al kunnen zien, maar HERE IT IS; het eindresultaat! (Laten we het feit dat je de pixels van deze foto kunt tellen even achterwege laten, het was eigenlijk al veel te donker maar ik moest en zou het vastleggen.) En het voelt zo FIJN. Ik vraag me oprecht af waarom ik dit nooit eerder heb gedaan. Of nouja, het antwoord op die vraag heb ik wel; ik was bang dat ik rond zou lopen met een afro. Maar als ik het zodra ik het heb gewassen opdraai in een knotje, heeft m’n haar enkel een beetje slag!

Ik ben er echt mega blij mee, het is weer eens iets anders. Ik moest me inhouden om niet gelijk 203943 tutorials voor de kortere haarstijlen uit te proberen, want ook daar heb ik een aardig aantal van zitten kijken toen ik nog lang haar had. (Net als make-up tutorials, waar ik nooit wat mee doe. Maar het is zo rustgevend om naar te kijken.)

Het is wel enorm wennen. Zo stond ik gisteren op het station vastberaden mijn niet-bestaande haar tussen mijn rug en rugtas uit te halen; dat moet er vast heel grappig uitgezien hebben. Maar al met al, ben ik echt mega blij met mijn korte kapsel.

———————————————————————————————————————————

Ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden! Let me know. (:

Liefs,
Silvana

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *