EEN DAG DIE NIET VEEL BETER KON

 

“Ik heb tóch geen les aankomende vrijdag, kom je koffie drinken en mee naar de Make Do & Illustrate middag in Elle Aime?” Is wat ik Chantal zo ongeveer stuurde toen ik erachter kwam dat m’n les uitviel. Al snel kreeg ik een berichtje terug met “Ik kan vrijdag, lijkt me super leuk!” en ben ik vrijwel gelijk gaan brainstormen; wat zijn nou leuke plekken om te bezoeken in Rotterdam? Hoewel er ontzettend vaak te vinden ben, is er nog steeds zó veel van de stad dat ik zelf nog niet heb gezien.

Dus, met Chantal’s liefde voor tweedehands winkels in mijn achterhoofd, ben ik heel enthousiast een route gaan plannen door Rotterdam heen langs de leukste hotspots en straatjes. Met als eindpunt natuurlijk Elle Aime; want de Make Do & Illustrate middag moet iedereen die van illustratie houdt een keertje hebben meegemaakt. Dát is en ding dat zeker is.
 

simplysilvana

 

 

 

We begonnen ergens halverwege de Nieuwe Binnenweg, en onderweg wees ik Chantal enthousiast alle leuke plekken in de straat aan. Zo ook GYS, waar ik zelf nog nooit geweest was maar ontzettend veel goeie verhalen over heb gehoord van meerdere Rotterdammers. ‘Daar kunnen we straks gaan lunchen, Sil!’ zei een hongerige Chantal. Ik kon niet anders dan zeggen dat ik dat een héél goed idee vond, want ook mijn maag was aan het rommelen. (En hallo. Ik zeg nooit nee tegen eten.)

Maar éérst moesten en zouden we een bezoekje brengen aan Stek, een winkel die vanuit de tram al onze namen riep. Want WOW; wat zag het er mooi uit!1! Nu is het geen geheim dat je zowel Chantal als mij erg blij maakt met alles wat ook maar met planten te maken heeft, dus eenmaal binnen vielen onze monden open van al het moois om ons heen. Chantal werd verliefd op een Monstera ‘kneusje’, (Een plant die een beetje zielig is en wat meer aandacht nodig heeft dan de rest) en kon het niet laten om hem te adopteren. “Hoe ga je hem noemen?” vroeg ik Chantal, waarop zij zonder twijfel antwoordde “Ron. Ik noem al mijn planten naar Harry Potter characters en dit is net zo’n kneusje als hij.” Zo gezegd zo gedaan; we lieten Ron even apart zetten om hem later op te halen en liepen naar de overkant van de straat, om te lunchen bij GYS.

 


 

 

Oh, jongens. Jullie kunnen al zien wat we hadden besteld op de foto’s hierboven, en, jeetjemina. Wat waren deze pannenkoeken LEKKER. Ik wilde vrijwel al gelijk aanvallen toen de borden voor onze neus werden neergezet, maar we zouden geen #blawgers zijn die een #hawtspawt bezoeken alles uitgebreid vast te leggen.

 

BIOLOGISCH ETEN EN DRINKEN, MET AANDACHT BEREID EN ZOVEEL MOGELIJK GEMAAKT VAN STREEKPRODUCTEN.

 

Niet heel raar natuurlijk, want behalve de pannenkoeken was ook GYS zelf erg fotogeniek. Overal hingen er lampen van Spruit, het ontwerp van de menukaarten was echt on point en zelfs aan de buitenkant van het pand was met de mooie blauwe kleur die je binnen overal terug zag geverfd. En wat al helemaal een pluspunt is, is dat álles er biologisch is en zelfs als veganist is de keuze er reuze. Mocht je dus ergens willen lunchen tijdens je dagje Rotterdam; GYS is the place to be. (Oh en, probeer de pannenkoeken. Kleine tip.)

 

simplysilvana

simplysilvana

 

 

(Onderste foto is gepikt van Chantal, sst)

Nadat we met volle buiken GYS uitgerold waren en Ron hadden opgehaald bij Stek, vervolgden we onze weg verder de Nieuwe Binnenweg af. Eigenlijk kwamen we tijd te kort, want er zitten zó veel leuke vintage winkeltjes in de buurt! We hebben helaas niet alles kunnen bezoeken, maar toen we eenmaal in Rotterdam Noord aan kwamen om bij Elle Aime creatief bezig te zijn konden we Margootje Vintage niet overslaan.

Alhoewel ik tijdens mijn stage vrijwel elke dag langsliep, was ik er nog nooit binnen geweest. Super stom, want het is echt een ontzettend leuke winkel! Terwijl ik verliefd naar de kleedjes op de grond en de versieringen aan de muur keek dook Chantal de rekken met kleding in, en vond een aantal items die ze mee naar huis heeft genomen. (Grappig feitje, het gele broekje waar ze over stond te twijfelen bleek uiteindelijk van Lisa geweest te zijn. HOE TOEVALLIG.)

 

simplysilvana

simplysilvana

simplysilvana

 

 

Alhoewel we nog wel uren bij Margootje Vintage door konden brengen, besloten we hierna toch écht naar Elle Aime te gaan. Sinds kort is Elle Aime geen winkel meer, maar alleen een studio / workshop ruimte. Toen Chantal me vroeg of de nieuwe locatie ver van de vorige zit zei ik lachend “Nee, letterlijk om de hoek van het oude pand!”

Elke vrijdagmiddag houdt Lisa van 13:00 tot 17:30 een Make Do & Illustrate middag, waar je voor €10 gebruik mag maken van álle materialen die er ook maar liggen. Én je mag zo veel (vegan) lekkernijen eten als je maar wilt. Chantal wilde al heel lang een keertje langskomen, dus enthousiast liepen we naar binnen. Ik ben natuurlijk een kind aan huis, dus liet ik haar alle pareltjes van Elle Aime zien. Ik trok lades open met materialen – van gouache tot promarkers; you name it, Lisa heeft het -, maar ook een kast vol papierschatten waar Chantal zéér blij van werd. De hele middag dronken we thee, illustreerden we, maakten we foto’s en aten we de lekkerste koekjes ever. En, is de studio van Lisa niet mooi geworden?

En alsof de dag niet beter kon, zijn we uiteindelijk met Lisa in de Spirit beland waar we heerlijk hebben gegeten. Het was immers alweer 18:00 voordat we het wisten, en na ons vreetfestijn kwam de dag toch écht tot een eind. Eentje die ik niet snel zal vergeten, want het was echt een dag naar m’n hart; lieve mensen, lekker eten, plantjes, foto’s, illustreren én winkelen. Echt een dag die niet veel beter kon. ♥︎
 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *