BUITEN MET ANGELIQUE

Ken je dat, zo’n vriendschap die je eigenlijk niet meer kunt wegdenken uit je leven? Dat heb ik dus onder andere met Angelique. Angelique en ik kennen elkaar dit jaar elf jaar, wat zo’n beetje de helft van mijn leven is. (Ik heb hier even drie keer over moeten nadenken omdat het zo bizar klinkt, maar het is toch echt zo.)

En ik ben blij toe, want ik kan altijd ALLES kwijt bij haar. Laatst hadden we het er nog over, hoe het in godsnaam zou zijn als je dat niet zou hebben; iemand waar je vrijwel 24/7 tegenaan kunt praten en van wie je áltijd antwoord krijgt. Nu is dat natuurlijk geen ramp, maar het feit dat wij dat ons niet in konden denken vind ik echt ontzettend waardevol en zou ik voor geen goud willen missen! Dus bij deze, een kleine ode aan Angelique en ons Forsythia avontuur van afgelopen maandag.

 

SimplySilvana

SimplySilvana
SimplySilvana
 

Sinds 2010 gaan Angelique en ik elk jaar ergens in het voorjaar naar buiten en maken we foto’s. Het was in het begin niet eens expres, maar het is inmiddels wél een traditie. Zo ook dit jaar, wat vroeger dan voorheen, maar ik ben nogal geobsedeerd met al die knalgele Forsythia’s die je rond deze tijd overal ziet staan buiten (want geel) en ik moest en zou ermee op de foto gaan.

Het zou ontzettend mooi weer worden, dus besloten we op pad te gaan. Na een heuse wandeling van welgeteld 5 minuten kwamen we aan in het mooie Zuiderpark, en konden we op zoek gaan naar ‘die geejlûh bossies’ -zoals wij Haagûhneejsûh dat natuurlijk altijd zeggen- (nee grapje hoor ik overdrijf). Al snel vielen onze ogen op twee hele mooie exemplaren. Ik draaide mijn 50mm lens op mijn camera terwijl Angelique zich tussen de gele Forsythia nestelde (Je moet trouwens niet denken dat ik die naam echt uit mijn hoofd wist hoor, Google is my best friend) en zo volgde een middag vol plaatjes schieten.

Na een tijdje vonden we het welletjes en ploften we neer op het picknickkleed dat Angelique had meegenomen. We bewonderden een aantal voorbij huppelende konijntjes en een ruziënd stelletje, bedachten allerlei scenario’s bij het ruziënde tafereel, aten koekjes en kletsten honderduit over van alles en nog wat. Want wij raken echt nooit uitgepraat. En ik hoop dat dat nog 100 jaar zo blijft. ♥
 

MIJN FAVORIETE HERINNERINGEN

Ontelbaar veel video’s maken tijdens tussenuren • Fietsen naar huis met Angelique achterop • Struinen door de Den Haag • Uitstappen bij halte Forepark en uren in de zon zitten, want we wilden nog niet naar huis • Playbacksessies op ‘Breakfast’ en ‘Klokkijken’ • Belachelijk veel (leuke) filmpjes maken in Photobooth • Loempiaatjes kopen en ze eten terwijl ze nog veel te heet zijn • Foto’s maken in Eataly en veel te veel pizza en pasta eten • Rome!!! • De Pixar tentoonstelling in Amsterdam • Naar Scheveningen afgelopen zomer • EN NOG ZO VEEL MEER

 

SimplySilvana


 

NOG EVEN OVER DIE TOFFE BRIL OP MIJN NEUS

Want verdorie, wat ben ik daar blij mee. Hij heeft namelijk preciés het model dat ik zocht, en bleek nog leuker dan ik verwacht had toen ik hem voor het eerst op mijn neus zette. Dit model komt van Polette en draagt de naam Milano, en ondanks dat hij qua vorm weinig verschilt met mijn vorige, zei Sjoerd vrijwel gelijk ‘HUH HEB JE EEN NIEUWE BRIL?’. Dat zegt wat jongens. Dat zegt wat.

Wat zo tof is aan Polette, is dat er bij het bestellen van je bril geen opticien aan te pas komt. Je betaalt puur voor de kosten van de bril en je glazen, waardoor je uiteindelijk véél goedkoper uitkomt dan bij de opticien! Na het bestellen wordt je bril gemaakt in de werkplaats en ligt hij zo’n twee weken later bij jou op de deurmat. Ideaal toch? Dat dacht ik dus ook. Kortom; ik zweer bij Polette en zou echt nooit meer een bril kopen bij een opticien, want dit is echt 100x makkelijker!
 

———————————————————————————————————————————

 

Zo, bij deze mijn geratel. Ik ben ontzettend benieuwd of jij ook zo’n hechte vriendschap hebt met iemand, vertel me er vooral over in een reactie! I luuuv verhalen lezen.

LIEFS, SILVANA

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *