7x Mijn favoriete gratis lettertype’s

Oeps. Ik leef nog, hoor! Ik heb het op dit moment ontzettend druk met school en werk, dus er was eventjes wat minder tijd voor het bloggen. De laatste tijd spendeer ik meer uren aan het doorspitten van mijn lettertypes dan Bloglovin’, (Foei Silvana, foei.) maar de kunstacademie + een baantje is soms hard werken. Dat maakt het natuurlijk niet minder leuk, en daarom leek het me tof om een kijkje te geven in mijn wereld; grafisch ontwerp!

Mijn liefde voor lettertypes gaat terug naar de tijd rond mijn 11e/12e. Ik was druk bezig met layouts maken voor mijn toenmalige website(je), toen ik Dafont.com tegenkwam. Mijn hart maakte een sprongetje; er was nog méér dan alleen de standaard ‘fonts’ op mijn computer! En alles was grátis! Tot op de dag van vandaag word ik er blij van en kan ik de meest bekende lettertypes binnen 1 seconde herkennen. Met mijn baantje als grafisch ontwerpster ga ik dagelijks mijn lijst met verzamelde lettertypes door en download ik er regelmatig weer een paar bij. Soms zie ik door de bomen het bos niet meer, maar deze weet ik altijd wel weer te vinden! Bij deze, mijn meest recente favorieten.

Font-#1
Glamor Light – DOWNLOAD

 

font-#2
Birmingham Titling – DOWNLOAD

font#7
Norwester – DOWNLOAD

font#6
Oranienbaum – DOWNLOAD

font#5
Hagin Caps Medium (ook mooi in Light!) – DOWNLOAD

Font-#4
Print Dashed – DOWNLOAD

font-#3
Yeseva One – DOWNLOAD

Behalve deze heb ik natuurlijk nog veel meer favorieten, maar deze gebruik ik op het moment toch wel het meeste. :) Als jullie dit artikel leuk vinden, let me know! Dan komt er waarschijnlijk nog wel een vervolgje (of 10)!

[well type=””]
Wat is jouw favoriete lettertype?
[/well]

Liefs,
Silvana

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *