TOFFEE CRACKERS

Een paar weken geleden vierde mijn stageplek Elle Aime haar vijfde verjaardag met een onwijs gezellige Mini Markt. En een Elle Aime feestje is geen Elle Aime feestje zonder HEEL VEEL lekkers.

Het is dan ook geen verrassing dat Lisa, haar moeder Louise en ik een paar dagen van tevoren massaal zijn gaan bakken om allerlei lekkers klaar te hebben voor the big day! Zo bakte Lisa twee heerlijke taarten en had Louise welgeteld zeventig cupcakes gebakken. En ik? Ik ben de keuken in gedoken om deze toffee crackers in elkaar te flansen. Lisa zag het recept voorbij komen op Facebook en ik bood gelijk aan om ze te maken!
 
https://2.bp.blogspot.com/-8hUxGu9xOI4/WW5S3Auj2lI/AAAAAAAAAGw/nHXELUidZGkMYSq7Hkx1pCUtd4Ma71CJwCLcBGAs/s1600/lINKS.png

https://4.bp.blogspot.com/-JarFfOZEJPw/WW5S2ZLm9WI/AAAAAAAAAGo/OrwpP6hSUHYACSQM69g3BKNFvcrjib9OgCLcBGAs/s1600/CRACKERS_0001_IMG_5345.png
 
Dit recept is echt ontzettend makkelijk én lekker. Bovendien kun je er heel leuk mee variëren, zo kun je zelf bepalen wat voor toppings je gebruikt en kun je ze bijvoorbeeld heel makkelijk veganizen maken door pure chocola en plantaardige boter te gebruiken. Kortom; je kunt er alle kanten mee op! Voor de Mini Markt van Elle Aime maakte ik deze toffee crackers. Een echte aanrader, dus wil jij weten hoe ik ze heb gemaakt? Lees dan snel verder!
 

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met aluminiumfolie of bakpapier. Leg alle crackertjes naast elkaar op de bakplaat tot deze helemaal vol ligt.

Voor de caramel verwarm je de boter in een steelpan en voeg je de suiker toe. Laat het een minuut of drie koken, blijf goed roeren en het mengsel zal donkerder kleuren. Schenk vervolgens de caramel over de crackertjes en smeer eventueel uit met een spatel, alle crackertjes moeten ermee bedekt zijn. Zet voor ongeveer 5-6 minuten in de oven.
Ondertussen smelt je de chocolade alvast au bain marie.

Haal de crackertjes uit de oven en giet de chocolade er overheen. Je kunt je crackers hierna bestrooien met van alles; van nootjes tot sprinkles en van M&M’s tot kleine marshmallows. Je kunt ’t zo gek niet bedenken! Ik heb zelf wat pecannoten gebruikt.

Vervolgens laat je de plaat afkoelen en zet je hem in de koelkast, het liefst zo lang mogelijk. Zo weet je zeker dat alles goed uitgehard is. Hierna kun je de crackers in stukken breken, zo groot of klein als je zelf wilt! Enneh, wat daarna komt spreekt voor zich. Omnomnom.

WAT HEB JE NODIG?

• 240 gram boter (Geen margarine!)

• 180 gram bruine suiker

• 200 gram chocola

• Gezouten crackers

• Een topping naar keuze

– – –

• Een bakplaat

• Een oven

• Aluminiumfolie of bakpapier

• Een steelpan

• Een kom

https://2.bp.blogspot.com/-V6SzAdKC9eo/WW5S20T8x-I/AAAAAAAAAGs/q16kBytIbugwycpXwXVty9mMAtZK0KhdwCLcBGAs/s1600/CRACKERS_0003_Layer-0.png
 
Wat mij betreft waren deze toffee crackers een groot succes, ik ga ze zeker vaker maken. En als jij dit ook van plan bent, let me know. Ik ben héél benieuwd hoe jij ze vindt!
 

LIEFS, SILVANA

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *