RECEPT: Pasta met roomsaus

Bij mij thuis zijn er twee mensen die geen kaas lusten. Soms is dat best balen, want er vallen veel gerechten af die we niet kunnen eten. In veel pastasauzen zit kaas verwerkt, wat betekent dat wij eigenlijk al snel bleven haken bij pasta bolognese. Een vriendin van me is he-le-maal gek op pasta, en heeft dan ook zelf wel eens haar eigen pastasauzen samengesteld. Toen ik haar vertelde over mijn pasta dilemma (Want oh oh oh, er zijn zó veel lekkere sauzen!) stelde ze gelijk voor om haar eigen verzonnen pasta zonder kaas eens voor ons te maken. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen en ik heb dan ook alles voor jullie vastgelegd!



Wat heb je nodig?

5  personen:

♦ 200 gram farfalle
♦ 1 ui
♦ 75 gr spekjes
♦ 100 gr champignons
♦ 200 ml creme fraiche
♦ 200 ml (slag)room
♦ olijfolie
♦ 1 teentje knoflook
♦ 2 tl oregano
♦ 2 tl basilicum
♦ cayennepeper
♦ zwarte peper
♦ zout
♦ geraspte pecorino romano kaas*

 

ingredienten


Wat moet je doen?

Verhit een beetje olijfolie met geperste knoflook en bak daarin de fijngesneden ui zacht. Voeg ondertussen de spekblokjes toe en roer op het laatst de champignons erdoor. Als de ui en champignons lekker zacht zijn kan de crème fraiche en de room erbij. Strooi de oregano en basilicum door de saus. Breng de saus verder op smaak met zwarte peper, cayennepeper en eventueel zout (Let op, de spek is zelf al zout!). Wanneer de saus goed heet is kan de pasta erdoorheen geroerd worden. Nu is het klaar om opgediend te worden.

*Indien je van kaas houd kan het voor opdienen bestrooid worden met geraspte pecorino romano.

 

pasta

M’n ouders vonden de pasta heerlijk, we gaan hem zeker zelf ook nog eens maken! Missie geslaagd dus. Zonder kaas is deze pastasaus al lekker, maar mocht je toch van kaas houden dan kun je dat er natuurlijk altijd nog overheen gooien. Zelf vind ik hem zo nóg lekkerder. Dus bij deze; Angelique, bedankt voor het verrijken van onze saaie pastagewoontes. ((:

Mocht je de pasta zelf gaan willen maken, veel plezier en succes. Laat me weten hoe het was, lijkt mij & Angelique super leuk! :)

[well type=””]
Wat is jouw favoriete pasta saus?
[/well]

Liefs,
Silvana

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *