IK VERSIERDE EEN SPIJKERJASJE

 

Het lijkt de laatste tijd een beetje of ik word gestalkt. Op een spijkerjasje, een jeans, shirts, tassen – ik zie ze ó-ve-ral. En dan heb ik het over pins en patches. Door het Zara schandaal (Foei, Zara!) kwam ik terecht in de wereld van de mooiste exemplaren, ontworpen door kleine en grote ontwerpers. En zo begon het.

Stiekem ben ik al weken aan het rondstruinen op Etsy en is er allang een Pinterest-board aangemaakt vol inspiratie. Dus toen ik laatst een mailtje ontving van Costes met de vraag of ik voor hun verjaardag met patches aan de slag wilde gaan, hoefde ik niet lang na te denken. Costes bestaat dit jaar namelijk drie jaar en om dat te vieren geven ze bij elke aankoop een setje van drie patches weg, yay! Enneh, als je jouw creatie deelt onder de hashtag #costesfashion maak je ook nog eens kans op een Costes giftcard.

 

HET IDEE OM ZELF OOK EEN SPIJKERJASJE TE VERSIEREN GING AL EEN TIJDJE DOOR MIJN HOOFD

spijkerjasje

spijkerjasje

 

EEN SPIJKERJASJE ALS CANVAS

Het meest geliefde item om pins en patches op kwijt te kunnen, is toch wel het klassieke spijkerjasje. Ik ben zelf gek op spijkerjasjes, en omdat het idee om er eentje te versieren al een tijdje in mijn hoofd rond ging ben ik dan ook gelijk gegaan voor dit mooie exemplaar van Costes. Hij is nét even wat langer dan het standaard model dat je misschien gewend bent, maar dat maakt hem wat mij betreft ook gelijk een stuk toffer. (En eh, meer ruimte om je collectie op kwijt te kunnen, natuurlijk.)

Mijn setje patches bestond uit een rode tekstballon met ‘WOW’ erop, een zilveren hartje en een blauw anker met een reddingsboei. Perfect om mee te beginnen, dacht ik zo! Van tevoren heb ik eindeloos lang gepuzzeld met de compositie (klinkt vet artistiek; was het niet, kan ik je zeggen) en na een tijdje was ik eruit. Ik heb besloten om alles op één schouder te plakken, zo ziet het er wat meer uit als een geheel.

Vervolgens was het tijd om ze erop te strijken! Super simpel, want het enige wat je hoeft te doen is je strijkijzer op de hoogste stand zetten, een theedoek over je design te leggen en het strijkijzer er 35-40 seconden op te houden. Et voila, je patch zit moervast!

 

spijkerjasje

spijkerjasje

 

EINDELOOS VEEL OPTIES

Natuurlijk is een spijkerjasje niet de enige optie voor je patches. Zo zie je hierboven dat ik er eentje heb bevestigd op dit gestreepte shirt! Het fleurt je outfit gelijk een beetje op. En zoals ik al zei, de opties zijn eindeloos. Zo kun je kiezen voor patches, maar zijn pins ook heel tof, én niet permanent. Ik vind het dan ook extra leuk dat je ze altijd nog kunt afwisselen!

Zo zie je behalve de patches die ik van Costes kreeg, ook een Pencil Kitty Pin van PONY PEOPLE, die ik kocht in Elle Aime want hij is – zoals je kunt zien – gewoon onweerstaanbaar. Het was ook nog de állerlaatste, dus met deze ben ik extra blij.

Zoals ik al zei ben ik de afgelopen tijd on a hunt geweest voor de rest van mijn jasje. En ik kan echt úren blijven zoeken want er is ZO VEEL LEUKS. Hier onder een selectie van mijn favorieten. Het lijkt me heel tof om een collectie samen te stellen met dingen die ik echt heel leuk vind, en dat is veel. Mocht je willen weten waar je deze leukerds zelf kunt aanschaffen, neem dan eens een kijkje tussen mijn favorieten op Etsy. Enneh, over twee weken ben ik jarig, dus, hint hint.

 

spijkerjasje

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *