DIY: VROLIJKE MOKKEN

Stiekem ben ik nogal gek op mokken. Hoe groter, hoe beter. Maar ik merk vaak dat hoe groot en mooi de mok ook is, het printje me een beetje teleurstelt óf ze hebben een saaie egale kleur. En eigenlijk is daar maar één oplossing voor; je eigen print op een mok fabriceren! Daarom ben ik zelf aan de slag gegaan, dus kijk snel mee.

Het eindresultaat is super vrolijk geworden en bovendien is elk ontwerp uniek, dus mocht je nog geen moederdagcadeautje hebben voor aankomende zondag – dit is dé oplossing. Mokken zijn altijd handig, en hoe leuk is het als je ze ook nog eens zelf ontworpen hebt?
 

 

Nu zul je misschien denken, ‘Maar Silvana, je moet een mok toch nog kunnen afwassen/in de vaatwasser kunnen doen?’. Jazeker. En ik kan je vertellen dat daar een heel fijn product voor bestaat, genaamd Mod Podge. Mod Podge is een lijm/vernis waarmee je ontzettend veel toffe dingen kunt doen. In de basis kun je hiermee drie dingen, namelijk lijmen, aflakken en afdichten. Er zijn heel veel verschillende soorten, maar voor de vaatwasserbestendige versie heb je de ‘Dishwasher safe Mod Podge‘ nodig. Het is alleen wel belangrijk om te weten dat voordat je de mok kunt afwassen, je hem het beste een maand kunt laten uitharden. Ook kun je natuurlijk gewoon een plantenbakje maken, voor deze versie kun je gewoon de standaard Mod Podge gebruiken die je bij de Xenos vindt.
WAT HEB JE NODIG?

Waterbestendige Mod Podge
(of voor iets wat niet afgewassen hoef te worden, deze versie)
• Een mok/kom/etc.
Tissue paper en/of servetten
• Een sponsje
• Een schaar
• Een ondergrond die vies mag worden
 

STAP 1

Scheur je papier in verschillende stukken. Probeer de rechte randjes te vermijden, het is het leukst als alle kantjes een gescheurde rand hebben. Varieer tussen grote, kleine, dikke en dunne stukken; zo krijg je het meest speelse effect!

STAP 2

Maak je mok van tevoren goed schoon, dan hecht de lijm het beste aan het oppervlak. Kijk goed naar welk stuk papier je waar wilt plaatsen en neem wat lijm op je sponsje.

 

STAP 3

Vervolgens smeer je de lijm uit op de plek waar je je papier wilt gaan plakken. Éen laagje is prima, het papier is erg dun dus veel lijm heb je niet nodig. Strijk elk stuk goed plat en probeer bubbeltjes en vouwen zo veel mogelijk te voorkomen voor het mooiste effect.

STAP 4

Als je het stukje papier op de mok hebt geplakt, breng je nog een laagje lijm aan over het papier heen om het te sealen. Dit doe je bij elk stuk. Als je uiteindelijk tevreden bent met je ontwerp, breng je nog twee tot drie lagen aan om alles te sealen; maar let op! Tussen elke laag moet je zo’n 2 à 3 uur wachten, om het geheel optimaal af te dichten.

 

DIY: MOD PODGE MOKKEN • SimplySilvana.nl
 

EN TADA!

Zijn ze niet leuk geworden?! Ik ben echt ontzettend blij met het eindresultaat! Ik kan ze voorlopig nog niet gebruiken, want zoals ik al eerder vertelde; het is het beste om ze een maandje uit te laten harden, maar tot die tijd staan ze te pronken op mijn kamer.

Als jij nou ook besluit aan de slag te gaan met Mod Podge, let me know! Ik zie heel graag jouw creatie.
 

LIEFS, SILVANA

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *