DIY: BOHO TAS (ZONDER NAALD EN DRAAD!)

Het is bijna zo ver; IK GA OP VAKANTIE. En ik heb er zó veel zin in! Ik ben al druk bezig met ‘niet vergeten’-lijstjes maken en in m’n hoofd zit m’n koffer al helemaal ingepakt. Maar er mist nog één ding. Een tasje, waarin ik mijn camera(‘s) mee kan zeulen.

Eentje die niet te zwaar is, en over m’n schouder kan hangen. En het liefst ook nog heel makkelijk in een andere, grotere tas past. Je raadt het al; zo’n tas is natuurlijk zo onvindbaar als m’n haarspeldjes (serieus, die dingen verdwijnen als sneeuw voor de zon). Daarom ben ik zelf maar wat gaan knutselen en zie hier; een super makkelijke diy, waarbij je geen naald en draad hoeft aan te raken.

 

WHAT DO YOU NEED?

Nou, eigenlijk vrij weinig. De twee dingen die je sowieso nodig hebt zijn:
1. Een (groot) t-shirt, in een kleur die jij mooi vindt.
2. Ook een schaar is niet geheel onbelangrijk.

De volgende dingen zijn optioneel, maar ik wilde mijn tas graag nog wat vrolijker maken. Zeker een aanrader!
3. Twee repen stof/lint in een vrolijk kleurtje
4. Mooie kralenkettingen

1

 

STAP #1

Knip de mouwen en de hals van je t-shirt af. Het moeten aardig grote gaten worden, maar je kunt klein beginnen en dit later nog bijknippen als je het tricky vind om gelijk één groot gat te knippen. Houd in gedachten dat je de tas over je schouder moet kunnen dragen.

2

 

STAP #2

Vervolgens knip je het gedeelte bij de schouders los van elkaar. Deze twee lapjes knip je ieder in drie repen, zodat je ze daarna kunt gaan vlechten.

Wat ik hierna heb gedaan, is elk individueel reepje van de vlecht geknoopt met een reepje van de andere vlecht. Zo vormen de vlechten één hengsel. Oh, nog een tip: ik heb de twee vlechten van een schouder samengevoegd, maar dat maakt de tas niet zo lekker draagbaar. Ik zou daarom de vlecht van de ene schouder knopen aan een vlecht van de andere schouder.

 

STAP #3

Nu gaan we over op de bodem van de tas. Knip eerst het boord van de onderkant van je t-shirt af, zo recht mogelijk.

3

[row] [column lg=”6″ md=”12″ sm=”12″ xs=”12″ ]

STAP #4

Nu gaan we ‘fringes’ aan de onderkant van de tas knippen. Hoe verder je knipt, hoe langer de fringes. Ik heb ze zo rond de 10 a 15 cm lang gelaten.
[/column] [column lg=”6″ md=”12″ sm=”12″ xs=”12″ ]

STAP #5

Als je alle fringes hebt geknipt, trek je een voor een aan elk stukje. Dit zorgt ervoor dat de stof uitrekt en een leuk krullend effect geeft. Trek ze zo lang mogelijk uit voor het mooiste effect.
[/column] [/row]

 

STAP #6

Vervolgens leg je in elk paar tegenover elkaar liggende fringes een dubbele knoop. Dit doe je tot de hele tas aan de onderkant is dichtgeknoopt.

En dan ziet het er uiteindelijk zo uit! Easy peasy.

 

AND THERE YOU HAVE IT!

Nou, makkelijker kan niet toch? Ik vond de tas nog een tikkeltje saai, dus heb ik hierna nog een reep rode stof door de vlechtjes gevlochten. Dit kun je natuurlijk ook doen met een mooi stuk lint, een ketting; you name it!

Natuurlijk was dat nog niet genoeg, want als je m’n blog al wat langer volgt weet je dat ik verzot ben op kraaltjes in allerlei kleuren. Omdat ik zelf geen leuke tassenhangers had (Misschien leuk voor een andere DIY? Hihi.) heb ik twee kralenkettingen simpelweg om een van de hengsels gehangen voor een vrolijk bohemian effect. Helemaal zomerklaar!
10

 

12
Dat wandrek is toch wel verdomde handig hoor jongens.

 

———————————————————————————————————————————

Ik hoop dat jullie deze DIY weer leuk vonden! Ik ben in ieder geval helemaal blij met m’n tasje en ga er dan ook goed gebruik van maken op vakantie. Als jullie besluiten deze DIY zelf uit te voeren, let me know! Het lijkt me heel gaaf om te zien wat jullie creaties zullen zijn. (:

Liefs,
Silvana

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *